Digitaal veilig en betrouwbaar? Digitaal en draadloos versus mechanisch en bekabeld

Digitaal veilig en betrouwbaar? Digitaal en draadloos versus mechanisch en bekabeld

De technologie voor toegangsverlening via intercom heeft de afgelopen jaren niet stilgestaan. De nieuwste generatie intercoms is digitaal waardoor deze innovatiever en slimmer zijn. Ben je als huurder, beheerder, ontwikkelaar of eigenaar op zoek naar een nieuw intercomsysteem? Lees dan verder en kom meer te weten over de veiligheid van digitaal en het gemak van draadloos.

Geen risico op kwijtgeraakte sleutels

De eerste keuze die je moet maken is waarschijnlijk: ‘Ga ik voor mechanisch en bekabeld of voor digitaal en draadloos?’ Waar moet je dan op letten? Stel dat je nog met een ouderwetse intercom met sleutels werkt. Die sleutels kunnen kwijtraken en moeten dan bijgemaakt worden. Of je mechanische intercom heeft een storing. Of er moet een naamplaatje op je intercom vervangen worden. Dat betekent dat je als beheerder een hoop nodeloze kosten moet maken aan kilometers en voorrijkosten van je slotenmaker, aannemer of installateur. Naast hoge onderhoudskosten brengt dit ook nog eens extra CO2 uitstoot met zich mee. Als je gebruikt maakt van digitaal draadloos intercom van Openr hoef je nooit meer sleutels te laten bijmaken of de hulp van een aannemer of installateur in te roepen voor een storing of wijziging aan je intercom. En er is nog een duurzaam aspect aan onze digitale sleutels. Dit aspect bespreken we in onze volgende blog.

Veilig en eenvoudig mutaties doorvoeren

Door niet langer met sleutelbossen te werken maar met digitale sleutels kun je als beheerder van een kantoorpand of multi-tenant complex wijzigingen direct en veilig via je online dashboard doorvoeren. Bijvoorbeeld wanneer een huurder weggaat en er een nieuwe voor in de plaats komt. Bovendien weet je als vastgoedbeheerder hierdoor precies wie wanneer toegang tot het complex heeft. Ons systeem maakt gebruik van een versleutelde (AES-256) encryptie om de deur te openen. Naast het signaal is ook de data op onze server versleuteld. De telefoon van de gebruiker stuurt een signaal naar onze server met het verzoek de deur te openen. Onze server controleert of deze persoon toegang heeft tot de deur waar hij een verzoek voor indient en of dit op het gekozen tijdstip mag. Is het verzoek goedgekeurd, dan zal onze server een signaal naar de deuropener op de locatie sturen om de deur te openen. Dit gebeurt allemaal in een fractie van een seconde en zorgt ervoor dat de toegang altijd up-to-date is. Op het moment dat je iemand de toegang ontneemt, is dit direct in het hele systeem ingevoerd. En dat allemaal vanaf je laptop of smartphone thuis, onderweg of op kantoor. Ook je huurders zijn tevreden want ze komen met hun smartphone binnen en staan nooit meer te wachten voor een ouderwetse intercom.

De video intercom zorgt ervoor dat je veilig bent

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: de veiligheid van huurders waarborgen is de belangrijkste taak van de video intercom. Misschien heb je het wel eens gezien of meegemaakt dat een intercom wazig beeld geeft of een zwart-wit scherm heeft? Of erger nog; dat de intercom het helemaal niet doet, vanwege een technische storing. Dit kan uiteindelijk nadelige gevolgen hebben voor de veiligheid van je huurders. Je wilt immers dat zij kunnen zien wie er voor hun deur staat zodat ze daarna kunnen bepalen of ze die persoon toegang willen geven. Toch komt het nog steeds voor dat mensen toegang geven aan anderen zonder te weten wie er precies voor de deur staat. Dit soort onveilige situaties zijn verleden tijd met de video intercom van Openr. Met onze video intercom zorg je ervoor dat je huurders altijd kunnen zien wie er voor hun deur staat en dat ze met deze persoon kunnen communiceren via de camera en de microfoon. Met digitaal video intercom van Openr vang je dus twee vliegen in één klap: je verschaft bezoekers veilig toegang en je beschermt je huurders tegen ongewenst bezoek.

Openr-applicatie

Video intercom biedt gemak en flexibiliteit aan al je huurders

Met draadloos intercom kun je met je telefoon, via een App, toegang verlenen aan anderen met een mobiele telefoon. Heb je huurders zonder mobiele telefoon? Geen probleem. De oude vertrouwde binnenpost is altijd aanwezig voor hen. Zij kunnen zien wie er voor de deur staat en de huurder binnen laten. En lig je net lekker op de bank als er iemand aanbelt? Dan blijf je lekker liggen want je krijgt een melding op je telefoon en met één swipe open je de deur. Makkelijk toch?

Openr-tijd-is-geld

Nooit meer een bezoeker of pakketje mislopen

Als de video intercom draadloos werkt en dus verbonden is met de telefoon van de huurder, hoeft deze voortaan geen bezoeker of pakketje meer te missen. Krijgt een huurder onverwachts bezoek terwijl deze net even boodschappen doen is? Dan krijgt de huurder een call op zijn telefoon en kan hij zelf aangeven dat hij zo terug is of dat het nu niet goed uitkomt. Ook bij het wachten op een bestelling biedt de video intercom uitkomst. Bijvoorbeeld als er een pakketje wordt afgeleverd terwijl de huurder op dat moment niet aanwezig is. De bezorger belt aan, de huurder krijgt een call op zijn telefoon, checkt wie het is en opent vervolgens op afstand de deur voor de bezorger. Zo hoeven je huurders geen enkel pakketje meer te missen en hoeven ze nooit meer thuis te wachten op een pakketje. Dat bespaart ze flink wat tijd en daar worden je huurders blij van!

Alle details op een rijtje?

Kom alles te weten over de draadloze intercom, deuropener, app en het dashboard in onze brochure.

Openr-overzicht-producten-intercom-systeem
Salesmanager-Frank-Greter-Van-Openr

Meer weten?

Wil je meer weten over de draadloze intercom van Openr en wat de oplossing van Openr jou te bieden heeft? Vraag dan hier een GRATIS demo aan om alles te weten te komen over onze draadloze intercom voor appartementen & kantoren. 

 

Vraag nu een demo aan