Openr-intercom-smartphone

De 5 kostenbesparingen bij het kiezen voor een slimme en flexibele intercom

De flexibele intercom begint steeds populairder te worden onder bewoners van appartementen, beheerders van multi-tentant gebouwen, en kantoor- en verzamelgebouwen. De flexibele intercom brengt veel verschillende voordelen met zich mee t.o.v. de traditionele intercom. Eén van de belangrijkste voordelen zijn de verschillende soorten kostenbesparingen die je maakt.

Deze kostenbesparingen kunnen echt een enorm verschil maken;

1. Géén kosten voor bekabeling

2. Minder fysieke componenten 

3. Géén mutatiekosten

4. Acces-as-a-service

5. Géén receptiekosten

In deze blog leggen wij jou de 5 kosten besparingen uit bij het kiezen voor de Openr Intercom.

Meer weten? Vraag vrijblijvend advies aan.
Openr-geen-bekabeling

1. Géén kosten voor bekabeling

De aanleg van kabels in je gebouw, vanaf de hoofddeur tot alle kantoorunits of woningen, is een kostbare zaak. Met een gemiddelde van €9,- per lopende meter is het een forse investering bij de vernieuwing van een intercomsysteem. Bij oudere systemen ontstaat vaak ruis op de lijn. Je kan dan niet meer goed horen of zien wie er voor de deur staat wanneer er aangebeld wordt. Bij kabelbreuk kan de verbinding helemaal wegvallen en dan zijn de vervangingskosten hoog. Het kost namelijk vaak veel geld om ‘kabelproblemen’ op te lossen. Dit is omdat een monteur op locatie moet komen voor de reparatie, maar eerst moet vinden waar de kabelbreuk is opgetreden. Oftewel: het kost je allemaal onnodig veel geld.

Veranging-Openr-intercom

2. Minder fysieke componenten

Bij de traditionele intercomsystemen ontstaan vaak ook defecten bij de binnenposten of bij mechanische drukknoppen. Video binnenposten zijn vaak duur om te vervangen. Een gemiddelde kwalitatieve video binnenpost kost je ongeveer €450,- per stuk. De mechanische drukknoppen van een traditioneel intercomsysteem kunnen ook snel kapot gaan doordat ze verroesten of slijten. Zo ontstaat ruis of het signaal valt helemaal weg. Naast de vervangingskosten heb je ook te maken met componenten die na enkele jaren niet meer voorradig of compatibel zijn waardoor je alsnog de hele installatie dient te vervangen. Dit heb je niet met de Openr intercom. Die bestaat uit minder fysieke componenten die stuk kunnen gaan. Daardoor loop je minder risico op slijtage of onverwachte vervangingskosten.

gebruik-dashboard

3. Géén mutatiekosten

Gedurende de levensduur van de traditionele intercom worden er regelmatig nieuwe sleutels bijgemaakt. Dit gebeurt doordat sleutels vaak kwijtraken. Op het moment dat sleutels kwijtraken moeten nieuwe gebruikers op de intercom geprogrammeerd worden. Deze mutatiekosten zijn kostbaar. De flexibele intercom zorgt ervoor dat je geen kosten meer hebt voor het aanmaken van sleutels. Sleutels bijmaken of een slot vervangen varieert van €50 tot €500,-. De flexibele intercom daarentegen werkt met digitale sleutels. Daardoor kan je deze sleutels dus ook niet kwijtraken. Het grootste voordeel? Van deze digitale sleutels kun je er zoveel maken als je wilt en dit is allemaal kosteloos. Het aanmaken van een digitale sleutel kost je letterlijk paar minuten. Dit wordt gedaan in het Openr Dashboard. Daarnaast zijn er kosten om de intercom te programmeren: een nieuw belbaar contact toevoegen op een traditionele intercom kost je gemiddeld €125,- als een monteur moet langskomen.

Geen onverwachte kosten Openr

4. Acces-as-a-service

Stel, je beheert een verdieping in een gebouw waar je een aantal kantoorruimtes verhuurd aan ondernemers. Dan heb je waarschijnlijk weinig zin om te moeten investeren in een kostbaar toegangssysteem. Toch wil je huurders eenvoudig en veilig toegang verlenen tot hun werkruimte. Herkenbaar? Dan is het Openr pakket
Access-as-a-Service misschien wel iets voor jou. Openr Access-as-a-Service is een totaalconcept waarbij gebruikers kiezen voor flexibele toegangsverlening en online beheer. Kies je voor ons Access-as-a-Service
pakket dan heb je een betaalbare oplossing met alle gewenste functionaliteiten. Afhankelijk van het aantal intercoms dat je wilt hebben, het aantal deuren dat je wilt aansturen en het aantal huurders dat gebruik maakt van de toegangsverlening, berekenen je via onze kostencalculator snel en eenvoudig je maandelijkse kosten.

dashboard-frank-greter

5. Géén receptiekosten

Specifiek voor de kantoren; de flexibele intercom bespaart je receptiekosten, omdat je geen personeel meer nodig hebt voor de receptie. Dit bespaart je op z’n minst een minimumloon per maand. Je zou denken dat je gastvrijheid hierdoor een toontje omlaag gaat, maar niks is minder waar. Met de flexibele intercom is je niveau van gastvrijheid minstens even hoog. Je hebt namelijk de mogelijkheid om op een persoonlijke manier zelf je bezoekers te verwelkomen. Zo kan je je gasten op een onderscheidende manier verwelkomen. En het bespaart je nog eens flink wat geld!

Alle details op een rijtje?

Kom alles te weten over de draadloze intercom, deuropener, app en het dashboard in onze brochure.

Liever direct jouw besparing berekenen? Klik hier

Openr-producten-intercom-systeem
Salesmanager-Frank-Greter-Van-Openr

Meer weten?

Wil je meer weten over de draadloze intercom van Openr en welke andere belangrijke voordelen de oplossing van Openr jou biedt? Vraag dan hier een GRATIS demo aan om alles te weten te komen over onze draadloze intercom voor appartementen.

Vraag nu een demo aan