Openr-Kostenbesparing-Draadloze-intercom

De 5 soorten kostenbesparingen bij het kiezen voor een draadloze intercom

We hebben al vaker uitgelegd dat de draadloze intercom zorgt voor meerdere voordelen t.o.v. een traditionele intercom. Eén van de belangrijkste voordelen zijn de verschillende soorten kostenbesparingen die je maakt. Deze kostenbesparingen kunnen echt een enorm verschil maken. Nu vraag je jezelf waarschijnlijk af over welke kostenbesparingen we het hebben. Daarom leggen wij jou in deze blog uit welke soorten kosten je bespaart met een draadloze intercom.  

Openr-Geen-Bekabeling-Draadloze-Intercom

Geen kosten voor bekabeling

De aanleg van kabels in je gebouw, vanaf de hoofddeur tot in alle kantoorunits of woningen, is een kostbare zaak. Met een gemiddelde van €9,- per lopende meter is het een forse investering bij de vernieuwing van een intercomsysteem. Bij oudere systemen ontstaat vaak ruis op de lijn. Je kan dan niet meer goed horen of zien wie er voor de deur staat wanneer er aangebeld wordt. Bij kabelbreuk kan de verbinding helemaal wegvallen en dan zijn de vervangingskosten hoog. Het kost namelijk vaak veel geld om ‘kabelproblemen’ op te lossen. Dit is omdat een monteur op locatie moet komen voor de reparatie, maar eerst moet vinden waar de kabelbreuk is opgetreden. Oftewel: het kost je allemaal onnodig veel geld. 

Openr-Vervanging-Traditioneel-Intercomsysteem

Geen kosten voor vervangende onderdelen 

Bij de traditionele systemen ontstaan vaak ook defecten bij de binnenposten of bij mechanische drukknoppen. Video binnenposten zijn vaak duur om te vervangen. Een gemiddelde kwalitatieve video binnenpost kost je ongeveer €450,- per stuk. De mechanische drukknoppen van zo een traditioneel intercomsysteem kunnen ook snel kapot gaan doordat ze verroesten of slijten. Zo ontstaat ruis of het signaal valt helemaal weg. Naast de vervangingskosten heb je ook te maken met componenten die na enkele jaren niet meer voorradig of compatibel zijn waardoor je alsnog de hele installatie dient te vervangen. Dit heb je niet met de draadloze intercom. Die bestaat uit minder fysieke componenten die stuk kunnen gaan. Daardoor loop je minder risico op slijtage of onverwachte vervangingskosten. 

Openr_Geen_Mutatiekosten

Geen mutatiekosten

Gedurende de levensduur van de traditionele intercom worden er regelmatig nieuwe sleutels bijgemaakt. Dit gebeurt doordat sleutels vaak kwijtraken, wat ook nog eens onveilig is. Op het moment dat sleutels kwijtraken moeten nieuwe gebruikers op de intercom geprogrammeerd worden. Deze mutatiekosten zijn kostbaar. De draadloze intercom zorgt ervoor dat je geen kosten meer hebt voor het aanmaken van sleutels. Sleutels bijmaken of een slot vervangen varieert van €50 tot €500,-. De draadloze intercom daarentegen werkt met digitale sleutels. Daardoor kan je deze sleutels dus ook niet kwijtraken. Het grootste voordeel? Van deze digitale sleutels kun je er zoveel maken als je wilt en dit is allemaal kosteloos. Het aanmaken van een digitale sleutel kost je letterlijk paar minuten. 

Daarnaast zijn er kosten om de intercom te programmeren: een nieuw belbaar contact toevoegen op een traditionele intercom kost je gemiddeld €125,- als een monteur moet langskomen. Een draadloze intercom is constant verbonden met het internet waardoor je op afstand vanachter je bureau de wijzigingen zelf kan doorvoeren, zonder extra kosten.

 

Geen onverwachte kosten Openr

Access-as-a-service

Specifiek voor de VvE’s: een vervanging wordt vaak vanuit het Meerjaren Onderhoudsplan (MJOP) bekostigd, maar niet alle bewoners vinden die investering even relevant. Je woont de komende 10 jaar misschien niet in het gebouw, dus waarom zou je 100% meebetalen voor de grote vervangingskosten? Met de ‘Access-as-a-service’, oftewel de ‘toegang als dienst’ heb je het hele pakket aan kosten in een maandelijks abonnement, net als bij je mobiel of internet thuis. Hierdoor hoef je dus geen enkele grote investering te doen.

 

Openr App Zorgt Ervoor Dat Je Altijd Kunt Zien Wie Er Voor De Deur Staat

Geen receptiekosten

Specifiek voor de kantoren; de traditionele intercom bespaart je receptiekosten, omdat je geen personeel meer nodig hebt voor de receptie. Dit bespaart je op z’n minst een minimumloon per maand. Je zou denken dat je gastvrijheid hierdoor een toontje omlaag gaat, maar niks is minder waar. Met de draadloze intercom is je niveau van gastvrijheid minstens even hoog. Je hebt namelijk de mogelijkheid om op een persoonlijke manier zelf je bezoekers te verwelkomen. Zo kan je je gasten op een onderscheidende manier verwelkomen. En het bespaart je nog eens flink wat geld! 

Al met al kunnen we zeggen dat de draadloze intercom zorgt meerdere soorten kostenbesparingen die niet realiseerbaar zijn met een traditioneel systeem. Zo heb je met de draadloze intercom geen onverwachte kosten voor defecten bij de binnenposten, mechanische drukknoppen of bekabeling. Daarnaast heb je met een draadloze intercom ook niet meer te maken met mutatiekosten, omdat je zelf ongelimiteerd sleutels kunt maken.

Als projectontwikkelaar of VvE hoef je geen grote investeringen te maken, omdat de aanschaf van de draadloze intercom meegenomen kan worden in een servicepakket. En tot slot hebben kantoren geen receptiekosten meer met de draadloze intercom, omdat je zelf je bezoekers op een persoonlijke manier kan verwelkomen. 

 

Alle details op een rijtje?

Kom alles te weten over de draadloze intercom, deuropener, app en het dashboard in onze brochure.

Openr-overzicht-producten-intercom-systeem
Salesmanager-Frank-Greter-Van-Openr

Meer weten?

Wil je meer weten over de draadloze intercom van Openr en wat de oplossing van Openr jou te bieden heeft? Vraag dan hier een GRATIS demo aan om alles te weten te komen over onze draadloze intercom voor appartementen & kantoren. 

 

Vraag nu een demo aan