Moderne-architectuur-Smart-Buildings

Moderne architectuur

De slimme gebouwen van de toekomst worden ontworpen met het oog op duurzaamheid, flexibiliteit, connectiviteit en gebruiksgemak. Lees er meer over in dit blog.

Lees alles over;

smart-buildings-efficiency

Architectuur van de toekomst

In de gebouwen van de toekomst -ook wel bekend als smart buildings- is technologie op een slimme manier verweven. Alles staat in het teken van de gebruikers; het is belangrijk dat zij zich comfortabel voelen, en dat ze eenvoudig toegang krijgen tot alle functies die het gebouw hen biedt. Connectiviteit, gebruiksgemak en duurzaamheid zijn sleutelwoorden in het ontwerp van slimme gebouwen. Bovendien moeten toekomstbestendige gebouwen energie-efficiënt en kostenbesparend zijn. Dit alles vraagt om een andere benadering van architecten. Hoe dit zich concreet vertaalt naar de ontwerp- en productiefase, laten we je in dit artikel aan de hand van een aantal voorbeelden zien.

Duurzaam-gebouwen-Openr

Duurzaam bouwen met milieuvriendelijke materialen

Om aan de aanhoudende vraag naar woon- en werkruimte te voldoen, maakte de bouwsector een enorme groei door in de afgelopen decennia. Die groei is een goed teken, maar er zit ook een keerzijde aan deze ontwikkeling. Twintig jaar geleden was de bouw wereldwijd al verantwoordelijk voor 20-30% van de broeikasgasemissie en had zij een aandeel van 40-50% in de totale afvalproductie. Alleen al met de productie van staal en cement zorgt de bouw ieder jaar voor zo’n 15 procent van de totale door de mens veroorzaakte CO2-uitstoot. Tijd voor verandering; en als we kijken naar de toekomst zien we dat die verandering op grote schaal plaatsvindt. Zo kunnen afvalstromen bijvoorbeeld flink ingeperkt worden wanneer gebruik wordt gemaakt van gerecyclede bouwmaterialen, zoals beton, hout of staal. Dat sluit goed aan bij het concept van de circulaire economie, waarin grondstoffen steeds weer opnieuw gebruikt worden. Hier kan een architect bij het ontwerpen van een nieuw gebouw al rekening mee houden, door goed na te denken over hoe de gebruikte materialen in een later stadium opnieuw gerecycled kunnen worden. Daarbij kan ook de CO2-uitstoot die veroorzaakt wordt door transport flink omlaag door te kiezen voor bouwmaterialen die lokaal geproduceerd worden. Maar ook de toepassing van planten in de architectuur, bijvoorbeeld voor het dak of de gevel, zorgt voor vermindering van de broeikasgasemissie.

Slimme-technologie

Slimme technologie

Een andere uitdaging waar architecten vandaag de dag voor staan is de wens om digitale oplossingen te integreren in moderne en comfortabele werk- en woonomgevingen. Ook op dit gebied vormt het gebruik van een gebouw het uitgangspunt voor de vormgeving. Door de behoeften en gewoontes van gebruikers in kaart te brengen via data-analyse, kan een gebouw efficiënter worden ontworpen. Zo kan een architect in de ontwerpfase bijvoorbeeld rekening houden met de bezetting van ruimtes op verschillende tijdstippen, de stand van de zon, de ventilatie van het gebouw en de beveiliging.

 

Toegangsverlening-Openr

Flexibiliteit

Ook de indeling van de gebouwen van de toekomst is flexibel. Een architect die duurzaam ontwerpt, houdt rekening met de verschillende toekomstige huurders en de mogelijkheid om ruimtes in het gebouw te vergroten of te verkleinen. Deze mate van flexibiliteit vraagt om een toegangssysteem dat met die veranderingen mee kan bewegen. Een draadloos intercomsysteem sluit aan op deze vraag. Bij een traditioneel systeem zijn de intercoms verbonden met vaste binnenposten door middel van meterslange kabels. Een draadloos systeem kan eenvoudig verplaatst worden wanneer de indeling van een gebouw verandert.

 

Kies voor de digitale sleutel van Openr

Met de Openr App zijn fysieke sleutels verleden tijd en dient jouw multifunctionele smartphone als digitale sleutel en toegangsverlener. Op elk gewenst moment en locatie kan er toegang verleend worden. Zo hoeven bezoekers nooit meer voor een dichte deur te staan.

 

width="450"

 

 

 

 

 • Deuren zijn te rangschikken
 • Met slechts één swipe toegang krijgen en verlenen
 • Waar je ook bent, deur is vanaf iedere locatie te openen

width="400"

 • Veilig en betrouwbaar
 • Videofunctie waardoor te zien is wie er voor de deur staat
 • Overal en wanneer dan ook in te bellen

De unieke voordelen

Installatie-Openr

Makkelijk en flexibel te installeren

 • Geen ingrijpende aanpassingen aan gevel of muur vereist
 • Geen bekabeling benodigd in het gebouw naar iedere unit
 • Binnenposten centrale receptie en bedrading door het pand worden overbodig
 • Resellers krijgen informatie over het systeem en alle middelen om het aan te sluiten bij klanten
Service-op-afstand-Openr

Altijd up – to date met onze snelle service op afstand

 • De beste soft- en hardware dankzij ons voordelige servicecontract
 • De intercom wordt door Openr altijd up-to-date gehouden
 • Onderhoud wordt snel en op afstand uitgevoerd
 • Snelle response tijden op problemen en onduidelijkheden dankzij het Openr support team
Intercom-Openr

Veilig en eenvoudig inzicht in gebruik

 • Helder overzicht van alle organisaties en gebruikers op de interface.
 • Pakketbezorgers, bezoeken en diensten binnenlaten, ook als je er niet bent.
 • Persoonsgebonden identificatie waardoor gebruik veiliger is dan sleutels
Dashboard-Openr

Beheer op afstand

 • Voer eenvoudige wijzigingen door met het Openr Dashboard
 • Via het online Openr Dashboard kan je makkelijk en snel beheerders en gebruikers toevoegen.
 • In één oogopslag inzicht in het gebruik van het gebouw
 • Bepaal zelf de openingstijden en bevoegdheden

Direct een gratis brochure ontvangen?

Kom alles te weten over de draadloze intercom, deuropener, app en het dashboard in onze brochure.

Hoeveel kan je besparen met een Openr intercom installatie? Bereken gratis met onze besparingscalculator.

Openr-producten-intercom-systeem

Founders Note

“Openr is dé video intercom oplossing voor elk multi-tenant gebouw: co-working concepten, appartementsgebouwen, kortom elk gebouw met meerdere units waar behoefte is aan een eenvoudige, moderne oplossing. Openr is zo eenvoudig te implementeren dat er echt geen drempels zijn om je gebouw te upgraden.”

Jan Belon, Director & Co-founder

Neem Contact Op Met Salesmanager Frank Greter Van Openr

Meer weten?

Tijdens een kop koffie of een online demo kan onze collega Frank Greter je vrijblijvend informeren over de voordelen voor jouw toegang. Stuur gerust een mail naar sales@openr.nl

Vraag nu een demo aan