Moderne-architectuur-Smart-Buildings

Cloud based solutions voor smart buildings

Bij een slim gebouw werken verschillende systemen harmonieus met elkaar samen. Op een centrale plek in de cloud worden ze aangestuurd, en dat biedt verschillende voordelen. Je leest er meer over in dit blog

Lees alles over;

Vraag een gratis brochure aan
Slimme-technologie

De ideale Smart Building

Stel je het volgende eens voor: je bent huurder van een kantoorpand en je staat voor de deur van het gebouw. Met één simpele handeling op je smartphone zorg je ervoor dat de deur open gaat. Geen gedoe met het vinden van sleutels met verkleumde handen in de kou. Je loopt binnen in het gebouw, waar licht, klimaatbeheersing en luchtafzuiging precies goed op elkaar afgestemd zijn in iedere ruimte. Zodra de zon iets te fel in je ogen schijnt, gaat de raambedekking omlaag, en op het tijdstip waarop je een vergaderruimte hebt gereserveerd is de ruimte precies goed op temperatuur. Wanneer er een klant voor de deur staat, kun je deze vriendelijk begroeten via de video-intercom en de deur op afstand openen.

Het hierboven beschreven scenario zou je tegen kunnen komen in een smart building. In zo’n slim gebouw werken systemen harmonieus met elkaar samen. Op een centrale plek in de cloud worden ze aangestuurd, en dat biedt verschillende voordelen. Je leest er meer over in dit blog, waarin we dieper ingaan op de toepassing van cloud solutions voor smart buildings.

slimme-meters-sensor

De voordelen voor slimme gebouwen

Ben je op zoek naar manieren om het beheer van je gebouw efficiënter in te richten? Dan is het een goed idee om een investering in een cloud based solution te overwegen. Door gebruik te maken van een centraal Internet of Things (IoT)-platform in de cloud, wordt beheer overzichtelijker én flexibeler. Beheerders kunnen vanaf iedere gewenste locatie wijzigingen doorvoeren; deze worden direct systeembreed geüpdatet. Door gebruik te maken van een cloud based solution kun je bovendien kosten besparen. Kies je er namelijk voor om met een lokale server te werken, dan betekent dit in veel gevallen een flinke investering. Bij een cloud based solution betaal je vaak een maandelijks bedrag, waar service, onderhoud en updates bij inbegrepen zijn. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan!

Ook de toegang naar het gebouw kan via de cloud georganiseerd worden. De draadloze video intercom van Openr biedt je de mogelijkheid om de toegang te beheren via een online dashboard in de cloud. In plaats van urenlang in de file staan om verschillende locaties te bezoeken voor het innemen en uitgeven van sleutels, kun je gebruikers eenvoudig toevoegen of verwijderen via dit dashboard, gewoon vanaf je werkplek. Huurders gebruiken hun smartphone om binnen te komen of om de deur te openen voor bezoek. De data op de server is beveiligd, en de toegang wordt verleend door middel van een versleutelde encryptie. Wel zo veilig, want het maakt de kans op ongewenst bezoek een stuk kleiner.

API Based

Op dit moment is het ook al mogelijk om de functionaliteit voor het openen van de deur te integreren met andere systemen in het gebouw door middel van een API. Zo kun je alle functionaliteiten in het gebouw eenvoudig via een centraal platform beheren.

Ook zonder integratie kan een samenwerking tussen de systemen eenvoudig geïmplementeerd worden. De oplossingen kunnen in dit geval naast elkaar functioneren, zonder dat ze elkaar in de weg zitten. Zo kun je bijvoorbeeld de deuren aansturen en gasten welkom heten door middel van de video-intercom van Openr, terwijl je vervolgens met een andere tool voor toegang je eigen kantoor binnenstapt. 

Misschien wordt de overgang naar sleutelvrij toegangsbeheer wel jouw eerste stap naar een toekomstbestendig gebouw. Bereid jezelf voor op de toekomst met Openr!

 

Kies voor de Cloud Solution van Openr

Beheer je deuren en gebruikers met het online gebruiksvriendelijke Openr Dashboard. Geef bevoegdheden tot deuren, pas openingstijden aan en krijg inzicht in gebruik.

 

width="450"

 • Deuren zijn te rangschikken
 • Met slechts één swipe toegang krijgen en verlenen
 • Waar je ook bent, deur is vanaf iedere locatie te openen

 

openr-dashboard-tbv-intercom-systeem

 • Veilig en betrouwbaar
 • Videofunctie waardoor te zien is wie er voor de deur staat
 • Overal en wanneer dan ook in te bellen

De unieke voordelen

Installatie-Openr

Makkelijk en flexibel te installeren

 • Geen ingrijpende aanpassingen aan gevel of muur vereist
 • Geen bekabeling benodigd in het gebouw naar iedere unit
 • Binnenposten centrale receptie en bedrading door het pand worden overbodig
 • Resellers krijgen informatie over het systeem en alle middelen om het aan te sluiten bij klanten
Service-op-afstand-Openr

Altijd up – to date met onze snelle service op afstand

 • De beste soft- en hardware dankzij ons voordelige servicecontract
 • De intercom wordt door Openr altijd up-to-date gehouden
 • Onderhoud wordt snel en op afstand uitgevoerd
 • Snelle response tijden op problemen en onduidelijkheden dankzij het Openr support team
Intercom-Openr

Veilig en eenvoudig inzicht in gebruik

 • Helder overzicht van alle organisaties en gebruikers op de interface.
 • Pakketbezorgers, bezoeken en diensten binnenlaten, ook als je er niet bent.
 • Persoonsgebonden identificatie waardoor gebruik veiliger is dan sleutels
Dashboard-Openr

Beheer op afstand

 • Voer eenvoudige wijzigingen door met het Openr Dashboard
 • Via het online Openr Dashboard kan je makkelijk en snel beheerders en gebruikers toevoegen.
 • In één oogopslag inzicht in het gebruik van het gebouw
 • Bepaal zelf de openingstijden en bevoegdheden

Direct een gratis brochure ontvangen?

Kom alles te weten over de draadloze intercom, deuropener, app en het dashboard in onze brochure.

Hoeveel kan je besparen met een Openr intercom installatie? Bereken gratis met onze besparingscalculator.

Openr-producten-intercom-systeem

Founders Note

“Openr is dé video intercom oplossing voor elk multi-tenant gebouw: co-working concepten, appartementsgebouwen, kortom elk gebouw met meerdere units waar behoefte is aan een eenvoudige, moderne oplossing. Openr is zo eenvoudig te implementeren dat er echt geen drempels zijn om je gebouw te upgraden.”

Jan Belon, Director & Co-founder

Neem Contact Op Met Salesmanager Frank Greter Van Openr

Meer weten?

Tijdens een kop koffie of een online demo kan onze collega Frank Greter je vrijblijvend informeren over de voordelen voor jouw toegang. Stuur gerust een mail naar sales@openr.nl

Vraag nu een demo aan