6 voordelen van een draadloze intercom voor bedrijfs verzamelgebouwen

Het is 2021: Nederland is koploper in Europa met internettoegang en de marktpenetratie van smartphones in ons land is maar liefst 95%. En toch gebruiken we nog volop mechanische sleutels en kilometers aan analoge bekabeling voor de toegang van een gebouw. In deze blog leggen wij jou de 6 voordelen uit van een draadloze intercom voor bedrijfsverzamelgebouwen.

 

 

Geen_Mutatiekosten_Openr_sleutels

1. Geen mutatiekosten meer bij de draadloze intercom

Laten we gelijk beginnen met één van de vervelendste kosten waar je mee te maken hebt bij een traditionele intercom; de mutatiekosten. Een installateur dient vaak fysiek op locatie te komen om adressen te wijzigen of huurders toe te voegen. Laten we nog maar even zwijgen over de kosten van fysieke sleutels, pasjes of tags. Je bent al gauw gemiddeld €75,- per mutatie kwijt.

Allemaal dure arbeidskosten die ook nog eens de nodige tijd in beslag nemen. En dat terwijl je graag meteen die nieuwe huurder een warm welkom geeft. Met een draadloze intercom is dit zo opgelost: in het online dashboard kan je ongelimiteerd sleutels aanmaken. En daarnaast kun je op afstand nieuwe contacten toevoegen aan de intercom. Een draadloze intercom is namelijk altijd met het internet verbonden waardoor je binnen 1 minuut alles up-to-date hebt!

Openr-POE

2. Installatie in een handomdraai

Een draadloze intercom ophangen is zo gepiept. Geen dagenlange installaties voor het aanleggen van kabels, het aansluiten van de intercom en het ophangen van binnenposten in elke kantoor unit. Een draadloze intercom sluit je met één kabel aan (Power-over-Ethernet) en klaar is kees. Doordat je geen binnenposten nodig hebt, kan je je gebouw ook flexibeler indelen. Wil je nieuwe ruimtes creëren voor kleinere organisaties? Of juist wanden uitbreken voor een grote huurder?

Je hoeft geen rekening meer te houden met de bekabeling van je toegang. De configuratie en ingebruikname is zo een stuk eenvoudiger dan bij analoge systemen. En die eenvoud vertaalt zich ook in de initiële kosten: het aanleggen van bekabeling kost je al gauw €9,- per lopende meter en in een gebouw van enkele honderden tot duizenden vierkante meters loopt dat aardig op. Waarom zou je meer betalen voor minder flexibiliteit?

Lage Onderhoudskosten Openr

3. Lagere onderhoudskosten bij de draadloze intercom

Een draadloze intercom is onderhoudsvriendelijker dan een analoog systeem. Je hebt simpelweg minder onderdelen die stuk kunnen gaan. Een video binnenpost vervangen kost je al gauw enkele honderden euro’s. En bovendien is de bekabeling van analoge systemen erg onderhoudsgevoelig. Bij kabelbreuk is het een hele klus om te ontdekken waar het fout gaat! Een draadloze intercom daarentegen is vaak op afstand te beheren of te herstellen.

 

Openr-Intercom-systeem

4. Het gemak & de flexibiliteit van een draadloos intercomsysteem

Een draadloze intercom levert je extra gemak en flexibiliteit op. Geen onduidelijkheid meer over wie de deur moet openen als de bel rinkelt, want je wordt zelf rechtstreeks gebeld in je smartphone App. Ben je toevallig niet op kantoor en komt er een bezoeker langs? Geen probleem, met één ‘swipe’ geef je toegang aan je bezoeker. En dan maakt het niet uit of je thuis zit of aan de andere kant van de wereld. Toegang verlenen kan bij een draadloos intercomsysteem altijd en overal, zonder vaste binnenposten.

5. Tijdelijke toegang voor bezoekers

Het voordeel van een draadloos intercomsysteem is dat je ook tijdelijke bezoekers makkelijk in je gebouw kan toelaten zonder logistieke gedoe om sleutels of pasjes uit te wisselen. Je kan een tijdelijke digitale sleutel aanmaken of je stelt een toegangscode in op je intercom waardoor een bezoeker zelfstandig naar binnen kan. Denk eens aan al die klussers, schoonmakers of bezoekers die je zo zonder gedoe op gepaste tijdstippen toegang kan geven tot je gebouw.

Met een draadloze intercom zorg je er niet alleen voor dat je sleutels nooit kwijtraakt, je hebt de fysieke sleutels ook niet meer nodig. De App is je digitale sleutel. Alle toegang die je wilt verlenen aan je bezoekers kan gemakkelijk via de App. Ook om zelf toegang te krijgen tot een gebouw gebruik je de App. Zo word je grote sleutelbos een stukje kleiner.

Deur Op Afstand Openen Via Openr App

6. Zie altijd en overal wie er voor de deur staat

Door de zogeheten ‘videofunctie’ is het mogelijk om via een smartphone App altijd en overal te zien wie er voor de deur staat. De videofunctie werkt met een tweeweg videoverkeer waardoor je in woord en beeld kunt communiceren met mekaar. Dus wanneer een bezoeker aanbelt kan jij via de App op je telefoon toegang verlenen. Zo zorg je er niet alleen voor dat je je bezoeker persoonlijk verwelkomt, maar waarborg je ook de veiligheid. Hierdoor kun je veilig de deur openen op afstand wanneer je bijvoorbeeld niet op kantoor bent. Wel zo handig toch?

Al met al zorgt de draadloze intercom voor vele voordelen in een bedrijfsverzamelgebouw. De mutatiekosten worden verleden tijd en je kunt ongelimiteerd sleutels aanmaken in een paar minuten tijd. De installatie is eenvoudig en ook in het gebruik is de draadloze intercom gemakkelijk en flexibel. Je kan overal toegang geven aan anderen. Hierbij zorgt de videofunctie ervoor dat dit op een veilige en persoonlijke manier kan. Het managen van je bezoek is ook overzichtelijker en makkelijker. Tot slot heb je geen sleutels meer nodig om toegang te krijgen tot een gebouw, omdat de smartphone App op je telefoon jouw sleutel is.

Alle details op een rijtje?

Kom alles te weten over de draadloze intercom, deuropener, app en het dashboard in onze brochure.

Openr-overzicht-producten-intercom-systeem
Salesmanager-Frank-Greter-Van-Openr

Meer weten?

Wil je meer weten over de draadloze intercom van Openr en welke andere belangrijke voordelen de oplossing van Openr jou biedt? Vraag dan hier een GRATIS online demo aan bij Frank Greter om alles te weten komen over onze draadloze intercom voor bedrijfsverzamelgebouwen.

Vraag nu een demo aan