OPENR

5 voorspellingen voor Slimme Gebouwen

OPENR

In deze rapportage verkennen we 5 voorspellingen voor de toekomst van slimme gebouwen. Ontdek hoe de manier waarop we werken en wonen gaat veranderen. De manier waarop we de ruimtes om ons heen bouwen, hoe we ze inrichten en hoe we ermee omgaan, is een integraal onderdeel geworden van ons leven.

  1. Data driven
  2. Energie efficiëntie
  3. Toekomstige architectuur
  4. Cloud Solutions
  5. Flexibele toegangsverlening 

 

1. Data driven

Steeds meer bedrijven maken gebruik van data driven technologie om inzicht te krijgen in het energieverbruik in een gebouw. Het Internet of Things (IoT) speelt hierin een belangrijke rol. Dit is een netwerk van slimme apparaten die met elkaar communiceren en data verzamelen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan gegevens over de luchtvochtigheid, verlichting en de temperatuur in verschillende ruimtes. Deze data kan worden gekoppeld aan sensoren die het exacte aantal mensen in het gebouw en hun bewegingen meten. Door deze data te analyseren kunnen gebouwbeheerders onderbouwde beslissingen nemen om het energieverbruik te verminderen.

Zo kan bijvoorbeeld efficiënter gebruik worden gemaakt van verwarmingssystemen of andere apparaten in het gebouw.
Wanneer er niemand aanwezig is in bepaalde ruimtes, kan de verlichting automatisch worden uitgeschakeld. De temperatuur en de luchtafzuiging kunnen automatisch aangepast worden op het aantal personen in een ruimte, en de raambedekking kan worden afgestemd op de positie van de zon op een bepaald tijdstip. Door data driven technologie te gebruiken in slimme gebouwen, kunnen bedrijven kosten besparen en tegelijkertijd hun ecologische voetafdruk verkleinen.

2. Energie efficiëntie

In 2022 zagen we de energieprijzen gigantisch omhoog gaan. Dit maakte de noodzaak om gebouwen energie-efficiënter in te richten belangrijker dan ooit. En dat is maar goed ook, want tot op heden waren gebouwen verantwoordelijk voor maar liefst 36% van de totale CO2-uitstoot. Het verduurzamen van gebouwen staat bij veel organisaties hoog op de agenda, en steeds meer bedrijven stappen over op schone energie. Dat kan zonne-energie zijn; windenergie of energie uit waterkracht of biomassa. Wanneer steeds meer individuen, organisaties en regeringen inzicht krijgen in hun energieverbruik en bewust op zoek gaan naar meer energiezuinige opties, heeft dit niet alleen een enorme kostenbesparing, maar ook een verlaging van de uitstoot van broeikasgassen als gevolg.

3. Toekomstige architectuur

De architectuur van de toekomst is gericht op gebruikscomfort, energie-efficiëntie en duurzaamheid. Dat laatste vertaalt zich bijvoorbeeld in materiaalgebruik; architecten kiezen bij het ontwerpen van een gebouw steeds vaker voor bouwmaterialen die milieuvriendelijk zijn, zoals gerecyclede bouwmaterialen en lokaal verkregen hout- en steensoorten. Het ontwerpen van slimme gebouwen vraagt ook om een slimme benadering in de ontwerpfase.

Om een ideale werk- of leefomgeving te creëren moeten digitale oplossingen naadloos op elkaar afgestemd zijn. De door data verkregen inzichten kunnen bovendien worden gebruikt om gebouwen efficiënter in te richten. Met meer kennis over hoe een gebouw gebruikt zal worden, kunnen architecten betere ontwerpkeuzes maken, die in het voordeel zijn van de gebruikers.

4. Cloud Solutions & Smart Buildings

Slimme gebouwen kunnen we eigenlijk zien als levende organismen die reageren op hun omgeving. Ze nemen beslissingen die invloed hebben op henzelf en anderen, en ze communiceren op verschillende manieren met apparaten en mensen. Om zo goed mogelijk te functioneren hebben ze wat hulp nodig, in de vorm van een centraal systeem dat een aantal functies van het slimme gebouw aan elkaar koppelt. Dat is mogelijk met een IoT-platform dat opereert in de cloud. Met een cloud solution kunnen beheerders van smart buildings real-time data over het gebruik van het gebouw verzamelen en analyseren.

In 2023 zien we dat slimme gebouwen steeds verder evoluëren. Door systemen in de cloud met elkaar te laten communiceren kunnen gegevens verzameld en geanalyseerd worden. Dit levert waardevolle inzichten op over energieverbruik, veiligheid en gebruikscomfort, die kunnen worden ingezet om het gebouw optimaal in te richten. Het ontwerp van de gebouwen is duurzaam en volledig afgestemd op de toekomst.

 

5. Flexibele toegangsverlening

Sinds de coronapandemie zijn we flexibel gaan werken; we werken steeds minder op kantoor en steeds vaker vanuit verschillende locaties. Ook gebouwbeheer vindt tegenwoordig steeds vaker op afstand plaats. Dat vraagt om een flexibelere oplossing voor toegang, bijvoorbeeld door middel van een digitale en draadloze intercom met camera.

Naar verwachting zal ruim de helft van alle bedrijven wereldwijd in de komende jaren overgaan op mobiele toegang. Mobiele toegang biedt verschillende voordelen. Met een draadloos systeem kunnen gebouwbeheerders op afstand langdurige of tijdelijke toegang verlenen aan huurders, leveranciers, bezorgers of aannemers. Huurders kunnen zelf eenvoudig de deuren openen via een app. Zo’n oplossing voor toegangsbeheer is een stuk veiliger; sleutels kunnen kwijtraken en tags kunnen makkelijk gehackt worden. Wanneer een systeem gebruik maakt van versleutelde encryptie voor het openen van een deur, wordt dit een stuk lastiger.

Klaar voor de toekomst?

  • 10.000 dagelijkse gebruikers

  • 200+ locaties

Download ons gratis Rapport

De unieke voordelen

Installatie-Openr

Makkelijk en flexibel te installeren

  • Geen ingrijpende aanpassingen aan gevel of muur vereist
  • Geen bekabeling benodigd in het gebouw naar iedere unit
  • Binnenposten centrale receptie en bedrading door het pand worden overbodig
  • Resellers krijgen informatie over het systeem en alle middelen om het aan te sluiten bij klanten
Service-op-afstand-Openr

Altijd up – to date met onze snelle service op afstand

  • De beste soft- en hardware dankzij ons voordelige servicecontract
  • De intercom wordt door Openr altijd up-to-date gehouden
  • Onderhoud wordt snel en op afstand uitgevoerd
  • Snelle response tijden op problemen en onduidelijkheden dankzij het Openr support team
Intercom-Openr

Veilig en eenvoudig inzicht in gebruik

  • Helder overzicht van alle organisaties en gebruikers op de interface.
  • Pakketbezorgers, bezoeken en diensten binnenlaten, ook als je er niet bent.
  • Persoonsgebonden identificatie waardoor gebruik veiliger is dan sleutels
Dashboard-Openr

Beheer op afstand

  • Voer eenvoudige wijzigingen door met het Openr Dashboard
  • Via het online Openr Dashboard kan je makkelijk en snel beheerders en gebruikers toevoegen.
  • In één oogopslag inzicht in het gebruik van het gebouw
  • Bepaal zelf de openingstijden en bevoegdheden

Direct een gratis brochure ontvangen?

Kom alles te weten over de draadloze intercom, deuropener, app en het dashboard in onze brochure.

Hoeveel kan je besparen met een Openr intercom installatie? Bereken gratis met onze besparingscalculator.

Openr-producten-intercom-systeem

Founders Note

“Openr is dé video intercom oplossing voor elk multi-tenant gebouw: co-working concepten, appartementsgebouwen, kortom elk gebouw met meerdere units waar behoefte is aan een eenvoudige, moderne oplossing. Openr is zo eenvoudig te implementeren dat er echt geen drempels zijn om je gebouw te upgraden.”

Jan Belon, Director & Co-founder

Neem Contact Op Met Salesmanager Frank Greter Van Openr

Meer weten?

Tijdens een kop koffie of een online demo kan onze collega Frank Greter je vrijblijvend informeren over de voordelen voor jouw toegang. Stuur gerust een mail naar sales@openr.nl

Vraag nu een demo aan