Openr-intercom-smartphone

De 5 voordelen van de draadloze intercom voor appartementen

De draadloze intercom begint steeds populairder te worden onder de bewoners van appartementen. De draadloze intercom brengt veel verschillende voordelen met zich mee. Deze voordelen zorgen voor meer gemak ten opzichte van de traditionele intercom. In deze blog leggen wij jou de 5 voordelen uit van de draadloze intercom voor appartementen.

 

1. De draadloze intercom zorgt voor meer flexibiliteit

Je herkent het wel; je hebt net je pakketje gemist waar je al dagen op aan het wachten bent, omdat je net buiten de deur was. Of je zit op de bank, iemand belt aan en je moet vervolgens naar de binnenpost lopen die aan de andere kant van het huis hangt. De binnenpost heeft een vaste plaats in je woning, wat niet altijd handig en flexibel is. De draadloze intercom belt rechtstreeks naar een App op je telefoon. Optioneel kan je altijd een ‘vaste’ video binnenpost installeren.  Dat houdt in dat je een tablet ontvangt voor in de woning. Die tablet functioneert als binnenpost die je naar iedere kamer kan meenemen waardoor je niet locatie gebonden bent. Natuurlijk kan je de binnenpost ook aan de muur hangen.

Daarnaast heb je meer flexibiliteit met de draadloze intercom doordat je met de App toegang kan geven aan je bezoekers. Via deze App krijg je een oproep wanneer je bezoeker aanbelt. Vervolgens kan je exact zien wie er voor je deur staat via de videofunctie en kun je met één ‘swipe’ toegang verlenen. Dat geeft de bewoner een gevoel van vrijheid, omdat de bewoner niet per sé thuis hoeft te zijn om toegang te verlenen aan anderen. Lig je heerlijk op de bank en staat er ineens een bezoeker voor je deur? Blijf lekker liggen, haal je mobiel uit je zak en geef met één ‘swipe’ toegang aan je bezoeker. Lekker flexibel is dat!

Openr-Dashboard

2. Makkelijk en veilig sleutels beheren

Eén van de grootste onzekerheden die de draadloze intercom wegneemt is het gevoel van onveiligheid. Bij een traditionele intercom is het vaak zo dat er fysieke sleutels zijn die ergens rondslingeren. Hierdoor weet je niet exact wie nou wel of geen toegang heeft tot het appartement. De draadloze intercom werkt daarentegen met digitale sleutels waardoor je ze vanzelfsprekend niet kunt kwijtraken. Je houdt daarnaast overzicht op het sleutelbeheer via het online dashboard. In dit dashboard kan je in een paar klikken een nieuwe bewoner toevoegen.

Een ander punt is dat er bij wisselende huurders vaak kosten optreden bij een traditioneel intercomsysteem. Er moet vaak een monteur langskomen wat geld en tijd kost. Bij een draadloze intercom regel je dit vanuit je stoel, online via het dashboard en het belangrijkste: volledig kosteloos. Maak zoveel sleutels aan als je wilt. Binnen een paar minuten heb je het geregeld!

Openr-Applicatie

3. Altijd toekomstbestendig

Het probleem bij een traditionele intercom is dat het lastig is om vervangende onderdelen te vinden wanneer er in de loop van de jaren onderdelen stuk gaan. Het voordeel van de draadloze intercom is dat hij simpelweg minder onderdelen heeft die stuk gaan, zoals binnenposten of bekabeling. Een draadloze intercom is sterk software-gericht: door de periodieke updates blijf je altijd het nieuwste product hebben. Dus ook over 5 jaar ben je nog steeds up-to-date wat betreft de intercom. Bij de traditionele intercom is dat niet het geval. Je hebt met een draadloze intercom ook geen last meer voor kabelbreuk, omdat je gebruik maakt van een App.

Als je eenmaal een technisch probleem hebt met de traditionele intercom, kan het lastig zijn om dit probleem te achterhalen. En hetzelfde geldt voor het oplossen van het probleem. Bij de traditionele intercom moet er sowieso een monteur langskomen. Dat terwijl een draadloze intercom makkelijk op afstand bij te werken is. Ook kunnen eventuele systeemfouten sneller achterhaald worden via de software. Hierdoor zijn deze systeemfouten makkelijker op te lossen dan bij de traditionele intercom.

 

Geen onverwachte kosten Openr

4. Geen verrassingen meer met onverwachte kosten

In de VvE heb je te maken met je MJOP (Meer Jaren Onderhoudsplan). Op het moment dat je een traditionele intercom hebt, heb je vaak te maken met kosten waar je niet op gehoopt had. Je hebt een forse investering achter de rug en toch heb je heel wat onvoorziene kosten. Denk aan de kosten voor onderhoud, storingen, kabelbreuk of mutaties door wisselende huurders. Het is veel makkelijker om voor de komende 5 tot 10 jaar een vast bedrag te hebben aan lasten. Zo kun je namelijk makkelijker vooruit plannen en realistische verwachtingen schetsen. De draadloze intercom biedt vaak de mogelijkheid om vooraf te betalen of juist alles met een maandelijks abonnement af te sluiten.

De financiering is flexibel:
– Je kunt de intercom (hardware) & de licenties voor het beheer en onderhoud op afstand in één keer afkopen voor een periode van bijvoorbeeld 10 jaar. Het voordeel hiervan is dat je dan geen omkijken meer hebt, geen onverwachte kosten en tegelijk heb je altijd de nieuwste versie van de draadloze intercom.

– Of als je geen grote investering wilt doen, kun je de financiering van de hardware en software samen in één maandelijks abonnement stoppen. Het voordeel hiervan is dat  je MJOP niet onder druk komt te staan. Hierdoor kan je dat spaarpotje gebruiken voor andere belangrijke investeringen. De intercom gebruik je voor een vast bedrag per maand gedurende de looptijd van het contract.

Simpele Installatie Openr

5. Een simpele installatie

Het laatste belangrijke voordeel is het installatiegemak van de draadloze intercom. Doordat je geen kabels hoeft te trekken bespaart dit veel tijd. De draadloze intercom installeren is in een paar uur tijd geregeld. De draadloze intercom is niet alleen snel geïnstalleerd, maar ook simpel. Daarnaast bespaart het installeren van de draadloze intercom ook veel kosten. Ten eerste hoef je namelijk geen installateurs in te schakelen die dagen of wekenlang bezig zijn met het trekken van kabels. Ten tweede bespaar je kosten doordat er geen kabels gebruikt hoeven te worden. Dus waarom zou je het moeilijk doen als het ook makkelijk kan?

Al met al zorgt de draadloze intercom voor meer flexibiliteit doordat je altijd en overal toegang kan geven, zelfs vanuit je luie stoel. Daarnaast is het beheren van sleutels overzichtelijk en veilig. Niet te vergeten is dat je altijd up-to-date bent met de draadloze intercom vanwege periodieke software updates. En je hebt niet meer te maken met onverwachte kosten. Alle kosten voor de komende jaren zijn in één oogopslag duidelijk. Je hebt ook nog eens de keuze uit een flexibele financiering. Tot slot: de installatie van een draadloze intercom is vele malen makkelijker, goedkoper en het bespaart tijd.

Alle details op een rijtje?

Kom alles te weten over de draadloze intercom, deuropener, app en het dashboard in onze brochure.

Openr-overzicht-producten-intercom-systeem
Salesmanager-Frank-Greter-Van-Openr

Meer weten?

Wil je meer weten over de draadloze intercom van Openr en welke andere belangrijke voordelen de oplossing van Openr jou biedt? Vraag dan hier een GRATIS demo aan om alles te weten te komen over onze draadloze intercom voor appartementen.

Vraag nu een demo aan