Het zal niemand zijn ontgaan dat per 25 mei 2018 de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing is. Dat betekent dat er vanaf deze datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU). Deze AVG zorgt onder meer voor versterking en uitbreiding van privacyrechten. Wist je dat de hard- en software van Openr met grote zorg is ontwikkelt en altijd al voldeed aan een zo recent mogelijk veiligheidsprotocol?

Per 25 mei verandert er bij Openr niet zoveel: Openr blijft de veilige en persoonlijke intercom en toegangscontrole die toegang en beheer mogelijk maakt in de kantoor omgeving. De AVG was een goede reden om onze online omgeving nog beter te maken!
 

Inzicht in gebruik zonder inbraak in je privacy

De nieuwe beheeromgeving van Openr maakt het gebruik volledig anoniem zodat je baas of beheerder niet kan zien wie of waar je bent. Hij/zij kan ook niet zien wanneer je ergens bent. Natuurlijk zijn wij daarin de beheerder(s) niet vergeten en geeft de beheeromgeving een extra inkijk in de gebruiksgebieden van het gebouw.

 

We're fully transparant! 

Eén van de belangrijkste punten uit de AVG is het inzicht geven in de data die wel van je wordt opgeslagen. Daarom heeft Openr de profielen uitgebreid en zie je in één klik alles wat wij van je bewaren.  

 

Wat gebeurt er met mijn gegevens en de data die de intercom verzamelt?
 

Persoonlijke gegevens, zoals e-mailadressen en telefoonnummers staan veilig opgeslagen in onze beveiligde cloud versleuteld en met niemand gedeeld. De intercom verzamelt data over het gebruik van het intercomsysteem. Deze gegevens worden nooit, in welke vorm dan ook, verstrekt aan externe partijen of op een andere locatie bewaard. Deze gegevens zijn wel inzichtelijk voor de persoon zelf, beheerder van Openr en de beheerder van het desbetreffende project (gebouw). De gebruiker is ten alle tijden eigenaar van deze data en in staat deze te verwijderen of aan te passen. Dit betekent ook dat de gegevens worden verwijderd wanneer het contract van het desbetreffende project afloopt. 

 

Wie houdt in de gaten of de privacywet wordt nageleefd?

Dat doet onze functionaris voor de Gegevensbescherming Jop Japenga. Hij houdt intern toezicht op het naleven van de privacywet. Hij verzamelt informatie over gegevensverwerkingen binnen Openr. Jop analyseert en beoordeelt de verwerkingen of ze aan de wet voldoen.

 

Verwerkersovereenkomst

Daarnaast is de beheerder of eigenaar van het gebouw waar je huurt verantwoordelijk voor de gegevens die online door ons verwerkt worden. Dat komt omdat hij/zij 'het doel en de middelen' bepaalt. De beheerder en/of eigenaar zet jouw gegevens in om ervoor te zorgen dat je de deur veilig kunt openen. Beheerders en Openr gaan een verwerkersovereenkomst aan om ervoor te zorgen iedereen zich netjes aan de regels houdt. 

 

Ik wil meer informatie!

Meer weten? Je vindt hier het volledige document.